2018-11-10
今晚team慶功,去左公司附近L’ Hotel食buffet。餐廳位於酒店一樓,一出lift就係食物區。室內環境唔錯,一面係面向玻璃幕醬,向住英皇道。座位舒適,座位間距離都幾寬闊,唔錯。 店員都有禮貌,主動倒水。上openrice, 餐廳近期主打-遊龍戲蜀.風味自助餐,食客有一客川椒龍蝦。雖然正價只需$348/人,但食物種類都唔少,擺設井然有條,質素唔錯,冷盤/魚生區仲加去玻璃上蓋,確保衛生。海鮮&魚生區-小小專區,但有長腳蟹、小龍蝦、青口&螺等,新鮮度高,味道鮮甜。魚生共有4類,其中有大大塊三文魚腩 & 大大隻櫻花蝦,又有我最愛希靈魚。壽司區-種類繁多,共有7款,驚喜位係第一次在酒店buffet有芥末八爪魚軍艦! 熟食區-種類多到數唔哂,有羊腩、西蘭花、燒豚肉,食左兩轉都食唔完。仲有唔同類別食物,有沙律、扒區,仲有好多好味甜品,中式西式,應有儘有。簡直超值!
啤酒都有!