2021-08-11 1132 瀏覽
去旺角行街,當然想揾間好食又抵食嘅餐廳,又想帶點兒港式口味,又最好加點西日式元素,今晚無意間和朋友經過<紅橋>餐廳,試完覺得確係吾錯,乎合抵食又好食嘅要求。晚市套餐都有吾少選擇,意大利飯、意粉、焗飯,就連蛋包飯都有,價格都係七十幾蚊起,已經包埋前菜、餐湯及熱飲,重點係全日免收加一!!!抵食吖!!!前菜係煙三文魚沙律,沙律菜夠爽甜,味道不錯。忌廉湯入面有好多磨菇,入口都幾濃幾香滑。<黑椒汁西冷牛扒伴蛋包飯>西冷牛扒略為薄身,不過都幾大塊,而且煎得幾香口惹味。蛋包飯入面嘅飯量都幾多,飯質好綿,而且包住嘅蛋都非常實在同厚身,值得一試。<香草蜜糖雞下脾伴蛋包飯>雞下脾有兩隻,帶有香草蜜糖嘅味道,雞肉入口都幾滑,配蛋包飯好襯吖!!~感覺有點像西日式餐廳的蛋包飯,值得推薦。食套餐仲可以加$18要埋脆香雞槌,脆香雞槌炸得非常之香脆,咬落去係卜卜脆咁樣,而且雞槌仲醃得非常之惹味,就算唔用佢附上嘅泰式醬汁,個人都覺得非常之好食,絕對係邪惡推介!!而最後來的凍奶茶,就是港式茶餐廳的質素,水準正常。餐廳嘅環境其實都唔錯,因為唔會覺得坐得好迫,亦算乾淨企理。而且

前菜係煙三文魚沙律,沙律菜夠爽甜,味道不錯。

忌廉湯入面有好多磨菇,入口都幾濃幾香滑。

<黑椒汁西冷牛扒伴蛋包飯>

<香草蜜糖雞下脾伴蛋包飯>

感覺有點像西日式餐廳的蛋包飯,值得推薦。

而最後來的凍奶茶,就是港式茶餐廳的質素,水準正常。

餐廳嘅環境其實都唔錯,因為唔會覺得坐得好迫,亦算乾淨企理。而且餐廳仲可以用QR code下單,非常快捷方便,上菜亦都好快,服務員亦非常有禮,值得再來吖!

• 香草蜜糖雞下脾伴蛋包飯
  • 黑椒汁西冷牛扒伴蛋包飯