2021-12-23
嗰日咁啱食齋 俾媽咪發現咗呢間fusion素食餐廳💛環境真係好靚 好多都帶埋小朋友嚟食👶🏻味道都唔錯👅.📌韓式五式鮮蔬牛蒡拌飯 配韓式炸菇 $98上枱嘅時候個煲仲滾 熱辣辣🔥不過可能熱得唔夠 冇飯焦🥲五式係:菠菜, 紅蘿蔔, 牛蒡絲, 冬菇, 大豆芽 仲有啲紫菜絲喺面😚平時韓式拌飯會好香麻油味 不過呢到味道比較淡 感覺幾健康😎佢寫住微辣 但唔覺 所以唔食辣都可以嗌🧐個炸菇係炸猴頭菇 外脆內軟 仲好juicy🤤個拌飯醬唔係韓國嘅甜辣醬🇰🇷佢係柚子味嘅甜醬 幾清新😝但個人覺得啲配菜有啲少🤏🏻.📌台式鹽酥菇配素滷肉羽衣甘藍菜飯 $98鹽酥菇同上面一樣都係猴頭菇😆因為冇加到醬 所以更加脆🥰口感真係好似食緊鹽酥雞咁🐔用左孜然粉嚟調味 食落好惹味😚個飯都好有心思 加咗羽衣甘藍 更加有益🥬個素滷肉醬份量都幾多夠撈成碗飯😌.📌青檸百香果冰茶 +$10佢個base係梳打水唔係茶 幾驚喜🤩加埋青檸同埋百香果 酸酸甜甜好清新✨.📌前菜湯品 +$10Lunch set可以加配😗揀左甘筍薯仔椰菜花忌廉薑湯配香脆法包🥖不過兩款都有奶成分 純素者注意⚠️媽咪飲左啖湯先發現 店員好好 換咗個中湯俾我哋👍🏻法包烘到好脆
📌韓式五式鮮蔬牛蒡拌飯 配韓式炸菇 $98
台式鹽酥菇
📌青檸百香果冰茶 +$10
青檸百香果冰茶
📌前菜湯品 +$10
Lunch set可以加配😗揀左甘筍薯仔椰菜花忌廉薑湯配香脆法包🥖不過兩款都有奶成分 純素者注意⚠️媽咪飲左啖湯先發現 店員好好 換咗個中湯俾我哋👍🏻法包烘到好脆 香草蒜蓉醬好香🌿個湯都好好飲 可惜佢唔係純素🥺椰子腰果甘筍雪耳湯好足料🥰好清甜仲有啲花生眉豆薏米同粟米🌽
甘筍薯仔椰菜花忌廉薑湯配香脆法包
椰子腰果甘筍雪耳湯