2019-04-03
又係集體回憶嘅時間, 一年一度嘅小學雞聚會揀咗喺佐敦呢間燒肉店, 原因1 地鐵站附近, 交通便利。 原因2 食物多樣化, 有燒肉,有刺身,有海鮮, 就算多年不見, 梗有一款啱大家口味。燒肉店係任食兩個半小時, 我覺得用嚟做呢啲聚會就最啱, 燒肉嘅時候就傾下計, 唔啱傾嘅話就行去攞嘢食, 我真係覺得自己好醒。每一張枱都有獨立嘅爐同埋抽風系統, 食完都唔覺得成身有煙味。 店內嘅裝修都好和風, 掛滿紅燈籠同埋櫻花,feel so good.呢度嘅飲品係任飲嘅,成班酒鬼飲酒都抵返曬條數, 冷熱清酒任飲, 仲有紅酒,白酒,自我感覺良好 。先上頭盤特大刺身, 我冇諗過係咁認真嘅擺設, 上到嚟都嘩左一聲, 加拿大海膽,甜蝦,三文魚,帶子,八爪魚,仲有生蠔,全部都好新鮮,覺得物有所值。再嚟一盤和牛, 有肉眼、西冷、牛胸腹, 呢一款有名牌嘅肉類, 令我哋一班人學識好多食物嘅種類,可以扮食家。仲有海鮮, 我覺得呢間真係好好囉, 全部俾你嘅頭盤都好高質。理論上唔使叫其他嘢食已經好滿足, 但我哋係咁咦都要試下其他嘢, 叫咗呢一款就蝦天婦羅, 件數係自己揀嘅, 試咗好食先再返叫唔做大嘥鬼。尾聲都要飲番杯紅酒,
尾聲都要飲番杯紅酒, 食埋兩杯movenpick,四百零蚊咁嘅食物質素真係非常之抵。