晚上6點後,無得堂食,都唔知至到幾時😵又無得飛✈️所以食外賣都要食得有質素🤤元朗好味肉燥飯,衝出屯公,去到荃灣啦!台灣美食,太耐無食,所以一口氣叫咗好多,返屋企慢慢嘆(月巴)😌————————————🍽芋見紫薯草莓吐司:淨係講個賣相,都好少女心。初初怕草莓會酸,但食落又唔係喎,再配上芋泥同紫薯泥,加埋金黃色嘅吐司,配搭一流,當下午茶或甜品都好呀!🍽台南米糕波波球:聽落以為係好Q彈既東西,原來食落就知係,好似炸糯米包咁嘅嘢,有糯米、蝦米、花生、肉鬆、芫茜,值得一試。🍽一口鹽酥雞:外賣返屋企,都仲脆,舊舊有肉,唔乾身,又唔咸,份量又多,正!🍽藥膳排骨手工麵:首先個湯底,真材實料,有杞子、北芪等,排骨夠淋,麵又多Q彈。🍽士林香腸 魯肉飯:台式香腸脆皮啖啖肉,魯肉飯繼續無得輸,唔會過咸,啲汁又唔會一pat咁,仲有豆卜絲。🍽古早冬瓜茶:哩個就真係一半一半,Mr Wong覺得好飲,我就覺得甜咗啲🤔
元朗好味肉燥飯,衝出屯公,去到荃灣啦!
————————————