2020-05-03 1322 瀏覽
Eddy Chu係一間走中高價位嘅西餐廳,好耐之前食過兩次,食物都好有水準,不過價錢唔平都係重要日子先會黎,最近疫情關係見佢地除左晚市套餐做緊買一送一之外,仲有個超特價外賣套餐,大部份$148就已經有前菜、餐湯、主菜同甜品,超抵呀,咁平冇理由唔幫趁。外賣套餐有九款,除左美國牛肉眼要$380,其他黑毛豬呀、羊膝呀、比目魚呀、牛脷呀.......全部都係$148。落單之後大約等左10分鐘就有得拎。黑松露蘑菇湯蘑菇湯好香,唔會磨得太碎,仲食倒蘑菇碎,好有咬口。樸果級黑毛豬肉($148)主菜我揀左樸果級黑毛豬肉,外赫膠盒分左三格,前菜同甜品都好整齊咁放埋喺入面。前菜係芋頭蓉,上面加左番茄醬,旁邊有豆角同紅蘿蔔,番茄醬令芋頭蓉冇咁dry,食完個扒同芋頭蓉都幾飽肚。黑毛豬有手掌咁大塊,因為有好多汁,所以食落唔會好乾,黑毛豬肉質唔韌亦冇筋,個汁味道啱啱好唔太鹹,整體唔錯。甜品係蕉糖燉蛋,燉蛋好軟滑又香蛋味。總結,雖然話食外賣都要$150好似好誇張咁,但如果話$150食倒Eddy Chu真係真心抵,當然外賣質素冇得同堂食比,不過整體質素唔差,完全唔似食緊外賣唔會有好頹嘅感覺,唔敢堂食或喺屋企食到悶嘅朋

落單之後大約等左10分鐘就有得拎。

黑松露蘑菇湯

蘑菇湯好香,唔會磨得太碎,仲食倒蘑菇碎,好有咬口。

黑松露蘑菇湯

樸果級黑毛豬肉($148)

樸果級黑毛豬肉
甜品係蕉糖燉蛋,燉蛋好軟滑又香蛋味。

蕉糖燉蛋
總結,雖然話食外賣都要$150好似好誇張咁,但如果話$150食倒Eddy Chu真係真心抵,當然外賣質素冇得同堂食比,不過整體質素唔差,完全唔似食緊外賣唔會有好頹嘅感覺,唔敢堂食或喺屋企食到悶嘅朋友可以try try。
蕉糖燉蛋