𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝒻𝒶𝓈𝓉 𝒻𝑜𝑜𝒹 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃我本身係一個米線控😂。呢間係荃灣好出名食米線嘅舖頭,開既時間唔定,所以去之前要上網𝘤𝘩𝘦𝘤𝘬。睇左今日中午有開,一夠12點即刻去排隊。之前已經食過幾次,好鐘意佢既湯底,但環境就真係麻麻,所以通常會外賣番屋企慢慢品嚐😻今次等左半個鐘有得食啦😁🌟酸辣湯野菌腐皮卷米線($47)佢既酸辣湯底加左好多肉碎、芽菜,果種酸酸美美得黎唔會死咸好正,又有少少辣既後勁,令人一啖接一啖咁食。米線方面,佢既米線都算彈牙,就算外賣拎到番黎都唔會淋,但今次唔記得左分湯所以可能比米線吸左唔多湯🥲😭。但米線吸左湯既精華更好味😍😘 野菌腐皮卷係佢地即場包黎賣,跟餐有三大條,炸得非常惹味,一咬落去有大量既菇爆出黎,真係必食之選。👍🏻如果可以一條剪開一半會更易入口。🌟蟲草花薑酒配雞肉 ($56)佢嘅蟲草花湯亦係我嘅至愛,唔知係咪剛開舖既原因今次既湯酒味冇咁重。但仍然係一飲就好有自己屋企煲湯果種味道,勁補身。佢既雞件同蟲草花份量都好多,足夠舖滿成碗米線,米線吸收晒𝘥精華好掛湯😋😋😋😋飲埋𝘥湯都冇負擔😙食完米線最驚之後勁口渴,好彩到而家都冇口渴,應該冇落味精掛。😅希望

🌟酸辣湯野菌腐皮卷米線($47)

🌟蟲草花薑酒配雞肉 ($56)

食完米線最驚之後勁口渴,好彩到而家都冇口渴,應該冇落味精掛。😅希望下次再去唔好咁多人,同埋外賣記住記住分湯😜

📍老闆娘雲南米線
荃灣曹公街8號香車街熟食中心3樓28-29號舖
酸辣湯野菌腐皮卷米線
蟲草花薑酒配雞肉
2021-06-14
30 分鐘 (外賣自取)
酸辣湯野菌腐皮卷米線
蟲草花薑酒配雞肉