2019-07-15 1749 瀏覽
📸#tagnshare沙田篇.最近帝都酒店既2+2 café 推出左以沖繩做主題既自助餐,我最鐘意就係 # Okinawa既 陽光與海灘🌊⋯仲有果個沖繩既藍真係好靚咖🙈-高妹揀既係早時段, 好在阿⋯我揀左早段,可以見到呢啲甜品既«真身» 以香醇既朱古力mousse製成既沖繩海洋蛋糕,就係果隻 「沖 繩 藍 啦」⋯⋯好有心思好靚! 仲有愛文芒果椰子蛋糕,上面既椰子做得好細緻啊😍 仲有紅芋千層酥焦糖朱古力撻四季柑奶凍紫薯芒果⋯⋯⋯⋯⋯⋯🤤口水都滴緊⋯- 咪住⋯ 咪住一見到甜品就唔冷靜! 食左主菜先好無~-餐廳仲推出左好多以沖繩食材做既熟食,好似有以 #阿古豬 既蒜泥白肉同埋阿古豬五花肉海鮮火鍋🍲,以 #沖繩黑糖 同埋 #沖繩菠蘿 既醬汁配上即場炙燒既波士頓龍蝦 #龍蝦鮮嫩彈牙 🦞,以 #沖繩海鹽 嚟燒既M5和牛 #和牛鎖住肉汁好juicy -除此之外, 即開生蠔、即切刺身、長腳蟹、Mövenpick雪糕都係 #buffet回本必食 !
📸#tagnshare沙田篇
咪住⋯ 咪住一見到甜品就唔冷靜! 食左主菜先好無~