餐廳: 壹.01
資訊:

呢間位於觀塘嘅台式料理店由多名二十幾歲嘅後生仔主理,主打滷肉、排骨、以及各種便當,2:30後仲有9折優惠<( ̄︶ ̄)>,堂食得,外賣都得!𖦹 芒果魯肉飯 $58 🉐一個風馬牛不相及嘅組合!加芒果係採用健康既方法,增加魯肉飯額外既風味同層次,令滷汁充滿鹹香,撈飯佳品,𖦹  雙檸冬瓜茶 $21家母很喜歡!唔甜得嚟夠曬酸,令人頓時精神爽利,清涼!𖦹 全手作特濃零冰芋泥鮮奶 $24芋頭味濃郁亦食到芋頭粒,不過有啲難撈勻啲牛奶。 𖦹 邪惡蛋之戀:芋泥肉鬆蛋餅 $39 🉐芋泥綿密,蛋餅香脆,配上肉鬆絕對係蛋餅嘅不敗組合。𖦹 熔岩蛋之戀:拉絲芝士火腿蛋餅 $39拉絲嘅芝士加上火腿以及蛋,入口充滿千島醬香氣,層次豐富。𖦹 蜜汁台灣腸 $15台灣腸一咬落去非常彈牙,好多肉汁。𖦹 薑蔥排骨飯 $75排骨炸得酥脆,外脆內腍,面頭有大量薑蓉,撈飯一流,不過覺得薑蔥始終都係啱港式燒味飯多啲。

𖦹 芒果魯肉飯 $58 🉐

𖦹  雙檸冬瓜茶 $21

家母很喜歡!唔甜得嚟夠曬酸,令人頓時精神爽利,清涼!

𖦹 全手作特濃零冰芋泥鮮奶 $24

芋頭味濃郁亦食到芋頭粒,不過有啲難撈勻啲牛奶。

𖦹 邪惡蛋之戀:芋泥肉鬆蛋餅 $39 🉐

芋泥綿密,蛋餅香脆,配上肉鬆絕對係蛋餅嘅不敗組合。

𖦹 熔岩蛋之戀:拉絲芝士火腿蛋餅 $39

拉絲嘅芝士加上火腿以及蛋,入口充滿千島醬香氣,層次豐富。

𖦹 蜜汁台灣腸 $15

台灣腸一咬落去非常彈牙,好多肉汁。

𖦹 薑蔥排骨飯 $75

2022-07-06