最近去完旅行食到肥左😅諗住戒口唔好飲手搖飲啦😚但係今日嚟到附近工作就幫襯吓朋友嘅小店❤️ 呢間飲品店主打堅果萃取既堅果奶🤎 配上台灣好茶製造出嚟嘅堅果奶茶☕️ 適合Vegan或者乳糖不耐嘅朋友🐮堅果蛋白質營養高而且口味唔會太甜☘️關注健康嘅手搖控絕對可以一試🫶🏻⭐️ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫堅果大概配上朱古力味有種濃郁嘅口感🤪甜度唔會太高但係可可味好香濃🍩 伯爵茶既配搭比較沉實韻味嘅茶香就淡淡滲出嚟🫅🏻⭐️ 火龍果茶堅果奶蓋 🐲火龍果桃紅嘅顏色就比較夢幻適合打卡📷飲落帶仲清新自然嘅甜度💜 奶蓋配上鮮火龍果肉感覺好Fresh🍉⭐️ 宇治抹茶草莓堅果奶蓋茶 🍵呢杯真係好有驚喜🥹用上宇治抹茶帶絲絲的回甘💚 同微甜嘅草莓奶蓋好平衡🍓 奶蓋好Smooth但唔會有一般Cream既油膩感真係好正🍼⭐️ 黑糖薑薑堅果奶 🫚真材實料用咗堅果磨出來既奶入口比較Earthy🥜 配上黑糖同埋薑味有種溫暖既感覺🍮 飲落去清潤又暖胃

⭐️ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫

⭐️ 火龍果茶堅果奶蓋 🐲