2019-09-10
早幾日同朋友喺東亞打完波,就去一鍋堂食打邊邊,7點幾上到去已經人山人海,排到出門口好彩一早已經訂左位,只係等左一陣就可以安排入坐,成層都坐爆晒人,陣陣麻辣火鍋香味滿佈!入座前記得要揀好食咩湯底,呢排都食過幾次麻辣火鍋,今次就返朋友揀返藥膳湯底!呢度既都係一個價錢任飲任食,一般既啤酒汽水都有供應,滿滿擺滿幾個雪櫃!想飲得健康d ,清下熱,潤下喉,除了啤酒汽水外,仲有自家製冰糖檸檬同蝶豆花茶。另外隔嚟仲有醬汁調味架,一般調味配料例如蒜蓉,葱,辣椒都有供應落單用而家流行既掃qr code再喺手機落單,圖文並茂勁方便,又有得check下配料既出菜情況,一目了然,唔駛揾人追單!呢度d配料估唔到咁高,由牛肩胛肉開始都令我刮目相看,雪花均勻,賣相吸引!肉質嫩滑,肉汁豐富,百幾蚊任食邊爐可以食到咁好既質素真係難得!除左牛肩胛肉外,仲有大大粒用料大足既雞軟骨餃同蓮藕雞肉餃,大大粒而且兩款食材都口感十足,蓮藕同雞軟骨都同樣爽脆!另外必食既長長8吋蟹棒,好似真係第一次喺任食邊爐餐廳有得叫咁長既蟹棒!仲有另一款喺其他任食邊爐都未見過既,就係香煎韭菜餅,煎既食法食得多,滾既食法都仲係第一次,滾完好似魚蛋咁,幾彈
仲有另一款喺其他任食邊爐都未見過既,就係香煎韭菜餅,煎既食法食得多,滾既食法都仲係第一次,滾完好似魚蛋咁,幾彈牙!
另外都要推介一下佢既海鮮配料,用料幾新鮮,估唔到咁平既價錢,配料可以咁出色,非常抵食又好食!