📍堅尼地城法式小餐館‼️• 好creamy嘅ravioli😍 -- Comptoir🍷·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_堅尼地城#pigfoodiexhk_法國菜==========================前排同男朋友嚟咗呢間位於堅尼地城嘅小餐館~餐廳主要係高凳Bar檯位,有唔少外國人飲酒chillchill~😎------------------------------⭐️Mini Cheese Beef Burger $118 (4.1/5)本身其實最想食beef tartare,點知嗰日唔知做乜眼殘睇唔到呢個item🌚😅😅😅仲以為已經off咗menu,我又傻下傻下唔問下waiter,最後就點咗呢個🥲(最後發現其實beef tartare根本一直都在....🥲,好L後悔...)anyway,呢個burger 其實都唔錯嘅,beef patty香口juicy肉味香濃,包體夠鬆軟,但就無話好驚喜~·⭐️Ravioli du Royans with creamy tarragon sauce $118 (4.5/5)呢
#pigfoodiexhk_堅尼地城
#pigfoodiexhk_法國菜
==========================

呢個item好好味,必點‼️😍忌廉汁非常creamy,幾重奶香😆ravioli沾滿醬汁,如果煙韌少少會更好!
⭐️Squid Ink Linguine, Grilled Cuttlefish $138 (4.2/5)

墨魚汁意粉煙韌幾有鹹香,墨魚仔鮮甜~整體正常發揮😬
整體嚟講推介ravioli!😍有機會想去再試beef tartare….🥹🥹有冇人食過可以話我知好唔好食?🥹
賣相:3.5/5
味道:4.2/5