2019-06-23 1043 瀏覽
同男友黎到尖沙咀食飯慶祝,揀左依間樓上店食西餐。依間店舖既評價唔錯,亦都獲獎無數,感覺好有質素保證!🤗黎到大約六點幾七點,已經開始有live music XD 樂師徐徐不疾地彈住結他,輕輕唱住舊時代的情歌,空氣中彌漫著浪漫的氣息。遠眺油尖旺一帶的景色,只見陽光都變得柔和,伴著夕陽的餘暉。我和男友各自點左5 course set dinner,其中包括兩個前菜,餐湯,maincourse同埋甜品,我地另外加$98叫多左個海鮮拼盤。乳酪鮮蝦芒果沙律相當refreshing既感覺,蔬果同乳酪係唔錯既配搭。海鮮拼盤大蝦新鮮而肉質彈牙,可配合冬陰公汁食用。生蠔鮮甜嫩滑,配合香草醬感覺新鮮。磯燒鮑魚一啲都唔韌,咬落爽口鮮味。松露白汁雲吞白汁中的松露味香濃,在口腔內留下甘甜的感覺。肉汁鮮味,配上蔥花,中和了白汁的油膩感。不過男友連湯汁都喝光了XDD大蝦冬陰公湯黑松露蘑菇湯美國肉眼扒配大蝦大蝦烤得香囗,肉質鮮嫩惹味。肉眼扒份量頗大,肉汁豐富,可惜醬汁味偏淡,未能完全帶出肉的鮮味。燒原隻西班牙春雞原隻燒的方法保留了非常多的肉汁,雞脾位置肉質鮮嫩。可惜整體肉的份量不多,醬汁亦較一般。值得一提的是薯蓉似乎
同男友黎到尖沙咀食飯慶祝,揀左依間樓上店食西餐。

依間店舖既評價唔錯,亦都獲獎無數,感覺好有質素保證!🤗

乳酪鮮蝦芒果沙律
相當refreshing既感覺,蔬果同乳酪係唔錯既配搭。

海鮮拼盤

松露白汁雲吞

大蝦冬陰公湯

黑松露蘑菇湯

美國肉眼扒配大蝦
大蝦烤得香囗,肉質鮮嫩惹味。

燒原隻西班牙春雞

值得一提的是薯蓉似乎混合了蕃薯,加上了甜味,顯示出廚師的心思。

甜品方面,是日有朱古力泡芙和奶凍。味道清新不甜膩。

整體的價錢雖貴,但環境和服務均令人十分滿意。服務員更細心留意食客的飲食進度,確保食客食完一碟才呈上下一碟,心思值得讚賞!

另外非常感謝樂師整晚為我們輕輕奏出多首樂曲,為我們這天的晚餐畫上輕鬆浪漫的句號🤗💕