2022-11-16 16 瀏覽
行經漢口道見到一間好型格嘅店舖🤎細看之下先見到原來係一間壽司店🍣Chotto Maki🍣之前我係灣仔已經食過幾次😍今次開係尖沙咀,方便曬九龍人😌Chotto Maki主打日式創意卷物~尖沙咀店仲增加咗車仔麵檔,可以自選配搭。卷物分咗兩類,Signature Rolls 同 Classic Rolls,分別係四件大卷物或八件小卷。✪ Philadelphia ⌫💲78Classic Rolls有八件小卷。係一口size,壽司飯卷住三文魚同忌廉芝士,上面有牛油果同飛魚籽。三文魚同忌廉芝士口感都好滑溜,加上牛油果都係綿密感重。一口一幸福感。✪ Sea Monster ⌫💲75Signature Rolls,size比較大件。餡料超豐富,有蟹柳,炸蝦,青瓜絲,櫻花蝦,炸蒜,再灑上紫薯粉,鰻魚汁,自家製醬汁。一口咬落去都食唔曬一件。入面有炸蝦已經好香口,仲有脆脆的櫻花蝦更添層次。裡面幼幼嘅青瓜絲中和返個油膩感。✪ 油甘魚壽司 3件 ⌫💲45油甘魚厚切又大片,夠鮮味,爽身有嚼口。【Chotto Maki】📌尖沙咀漢口道42號漢威大廈地下B號舖

✪ Philadelphia ⌫💲78

✪ Sea Monster ⌫💲75

✪ 油甘魚壽司 3件 ⌫💲45
油甘魚厚切又大片,夠鮮味,爽身有嚼口。

【Chotto Maki】
📌尖沙咀漢口道42號漢威大廈地下B號舖