2023-09-25 66 瀏覽
坑口村有好多小店,身為坑口居民有時諗唔到食咩,都會去嗰邊搵食!而Fika就係近半年幾有人氣嘅西餐小店~ 聽咗咁多次個名,終於去食咗個late lunch,食物都幾高質,睇得出係用心煮!🔸牛油果蟹肉脆餅 $88作為前菜,非常清新開胃!牛油果、蟹肉加埋沙律醬撈勻,非常滋味!同埋脆身嘅cracknel一齊食,口感豐富~ 面頭仲有少少三文魚籽,增加鮮味!🔸FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168呢度嘅招牌菜~ 以傳統做法,選用意大利豬面肉同自家製煙腩肉,加入羊奶芝士同日本蛋,芝士味香濃,煙腩肉鹹香,味道比普通嘅卡邦尼更富鹹鮮味同濃郁,又唔會覺得膩,好味!扁意粉掛滿蛋汁好香滑,配埋煙豬腩肉一齊食好惹味!🔸炭燒紐西蘭肉眼(8oz)配粗薯條、炒雜菜 $158Set lunch包餐湯或沙律,仲有飲品。▫️日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬 & 野菌忌廉湯好清新嘅沙律,秋葵、青蘋果爽口清甜,沙律菜新鮮!野菌忌廉湯幾濃郁!紐西蘭肉眼扒要咗5成熟,掌握得幾好!肉質腍中帶咬口,肉味濃!燒肉汁係自家製,配肉食幾好味!粗薯份量多,薯味濃!呢間西餐食物都幾好味~ 店舖唔算大,有種溫馨嘅感覺,好似佢哋店名咁,喺度慢活

牛油果蟹肉脆餅
🔸牛油果蟹肉脆餅 $88

FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉
🔸FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168

炭燒紐西蘭肉眼
🔸炭燒紐西蘭肉眼(8oz)配粗薯條、炒雜菜 $158
Set lunch包餐湯或沙律,仲有飲品。

▫️日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬 & 野菌忌廉湯

呢間西餐食物都幾好味~ 店舖唔算大,有種溫馨嘅感覺,好似佢哋店名咁,喺度慢活享受美食,好寫意!

牛油果蟹肉脆餅
FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉