Abbraccio

2024-01-25 77 瀏覽
我地兩個都係喜歡欣賞食物既人,始終食落肚既野,真係要揀有質素,好耐冇黎中環,搵左呢間意大利菜,chill下先。上到黎,真係有個靚露台。好,睇下呢個A la carte有咩好食先。Caprese,呢個沙律主角都係bafala Mozzarella,柔軟半彈性既texture,微酸,伴菜有車厘茄。Contadina,法式白醬,三款芝士,雞絲,洋蔥,sauteed leek餡料非常豐富,餅底有煙韌感,軟身食落唔dry但又有少許燶邊,好味味。Pesto Genovese,青醬意粉,有啲好奇咩係genovese style,侍應話就係green style。雖然個pasta顏色好青下,但個味道又唔錯,一啲都唔會青味。Caffe Affogato,真係有杯espresso 掛落去,濃濃咖啡香,配雲呢拿味雪糕,超夾!

上到黎,真係有個靚露台。

好,睇下呢個A la carte有咩好食先。