餐廳: 茶泰 (啟田商場)
資訊:

2020-03-15 454 瀏覽
每次嚟藍田都唔知食邊間好嘅我左諗右諗,最後揀咗呢間啱啱新開嘅茶泰試下~一入到去對間鋪頭個印象幾好,因為裝修幾有格調。店舖牆身掛咗好多霓虹燈,加上繽紛嘅色彩配搭好有泰國嘅感覺👍🏻我地兩個人叫咗生牛肉冬陰功湯粉,黃咖喱煎蛋飯同炸蝦餅,雞湯蘿蔔兩個小食。四樣嘢當中我得最好食就係炸蝦餅,超級新鮮滾熱辣!外皮好香脆,入面嘅蝦肉亦好彈牙,點埋佢附送嘅酸辣汁真係一流!冬陰公湯粉朋友就覺得味道唔錯,我就覺得一般,味道可以再重手啲唔夠酸唔夠鹹。同埋入面嘅生洋蔥真係好多😂多到懷疑廚房師傅切咗半舊洋蔥落去😂😂餐廳環境幾好,平時下午茶時段同三五知己過嚟食個tea傾吓計應該唔錯☺️

2020-03-15