2019-06-23
自從之前同朋友食過印度菜就愛上了,間唔中都會想食印度菜!食印度菜,就要揀正宗嘅食,一直都想試呢間,因為店內員工都係印度人,煮法應該會比教正宗,今次終於黎到!呢間餐廳坐得夠舒服,裝修都幾別緻!唔好以為得地下幾張枱,餐廳有兩層,所以位置都足夠!個menu 分得好仔細,而且種類夠多!雞,豬,牛,海鮮,每一樣都有不同煮法,唔好以為正係得咖哩雞,就算咖哩雞都有唔同口味可揀!點完菜後,店員會提供胡椒脆餅及各種蘸醬!胡椒脆餅非常薄身,所以依落好脆身!脆餅本身因為有胡椒,所以會有丁點兒辣!可以配上醬汁及醃料,口味隨大家喜好而蘸!Chicken Tikka $80炭烤的烤雞塊係每次食印度野必點!件件都夠大件,肉質嫩,咬開仲有肉汁,無骨,烤得夠香口,仲有脆邊。Fish Masala $142食印度菜點可以唔叫咖哩,所以今次就叫了Fish Masala,個魚夠滑,唔會一夾開就散,但有丁咁多腥味!而個醬汁調得幾好,唔會太辣,食落好惹味!Roti $20食印度菜,當然唔可以沒有印度薄餅,配咖哩食就最岩啦!我地叫左一份Roti,因為Roti相對冇咁heavy!Roti即叫即做,上到枱仲係熱辣辣,口感煙韌,冇咁多油
Chicken Tikka $80
Fish Masala $142
Roti $20
食印度菜,當然唔可以沒有印度薄餅,配咖哩食就最岩啦!我地叫左一份Roti,因為Roti相對冇咁heavy!Roti即叫即做,上到枱仲係熱辣辣,口感煙韌,冇咁多油!