2021-10-14 600 瀏覽
呢間餐廳我哋由細食到大,位於油麻地廟街地標雞記麻雀館對面。話明係地踎 ,就唔好expect有咩服務,就好似去澳牛食lunch,你會唔會去考究個服務質素呀😂 不過,放心喇老闆娘和一眾伙記都只係大大聲咁講嘢,性情中人係咁㗎喇🤣今次我哋就叫咗:蒜蓉粉絲蒸蟶子(時價)對我地黎講可能蒜蓉先係主角。一上台到勁多蒜蓉鋪面,已經即刻加唔少分。蟶子鮮甜,襯埋蒜蓉、粉絲和豉油熟油,直情可以食一碗飯🤤潮式煎蠔餅呢個有大細兩款,自己決定喇!炸野最忌炸粉厚,依個煎蠔餅嘅外皮炸得夠哂薄,食落完全唔會有麵粉喺口入面嘅感覺蠔仔量多飽滿,而且炸得香脆,一上到枱仲感覺到股熱辣辣嘅熱氣😌再沾埋個豆瓣醬,一口食落去,再飲啖啤酒,麻甩味出哂嚟🤫白灼東風螺食東風螺我哋最怕就係唔新鮮,聞落有陣怪味🤢好在,呢到嘅東風螺尚算新鮮,食落爽口彈牙,加埋個麻油甜醬,成個感覺好夾原諒我哋今次唔記得記底個價錢,不過放心唔貴嘅😌等再涼啲時,我哋就去試埋個煲仔飯 🤤

蒜蓉粉絲蒸蟶子(時價)

潮式煎蠔餅

白灼東風螺