三川居酒屋 (已結業)

Sansen Japanese Bar and Restaurant
2019-08-05 3823 瀏覽
最近我就約左四個friend 去食飯 因為大家都好港女咁鐘意食日本野 所以今次我地就揀左間位於銅鑼灣嘅三川居酒屋到食佢地點好方便 只要到左銅鑼灣地鐵站 去exit b 一出轉左就會見到 佢依間餐廳係地底 一行完條樓梯落去見到佢嘅裝潢都好整齊 我地齊人後就叫左以下食物牛肉薯餅雖然佢得一塊 唔算大塊 但佢個皮好薄而且炸得幾脆 裏面好足料啖啖牛肉 熱辣辣點埋隔離個沙律醬食落去好味道😋 如果份量多啲會更好明太子玉子燒依個個人誠意推介 雖然佢依個明太子嘅份量唔多 但勝在佢冇覆蓋玉子燒本身嘅蛋味 唔會太咸 佢質感厚實但仍然易咬易入口 裏面仲有塊昆布多左重口感😚 正厚燒牛舌鐘意食牛舌嘅人一定要叫依到嘅牛舌 佢依個比我一般係出面食嘅牛舌厚 而且易咬得黎入口即溶 正呀姿燒日本魷魚筒依個熱辣辣 食落好味又彈牙 鐵火卷依個吞拿魚卷就正常發揮啦牛油果軟殼蟹卷牛油果同軟殼蟹係好好嘅配搭 依個都幾足料 個人認為佢啲飯唔厚嘅值得讚許 壽司我地叫左帆立貝 鏝魚同油甘魚 個人認為依到嘅油甘魚幾出色 好容易咬得黎富有魚味但唔腥 幾surprise!日式牛肉鍋&手打烏冬特別想讚嘅係個牛肉鍋好入味 牛肉都幾彈牙😋肉入炒野菜依

牛肉薯餅

明太子玉子燒