2018-04-10 630 瀏覽
本來不瞅不睬一秒激嬲女友既男友行左一轉朗豪坊距既所有餐廳提議我都用無聲作回應。 然後出到街口,距就懶風趣咁話 : “嗯🤔,果然每對情侶每日都會面對既問題就係 - 今晚食乜好?😂” 仲未嬲完既我想笑當然又忍住啦。🤷🏼‍♀️ 行行下,距話: “啊,醒起上次陪fd行街,發現前面有間日本野幾好食架!去5去睇下?” 👧🏼:“是旦啦、” Who knows ? 原來距帶我去東京築地食好西一直都好期待出名既食肆係由男朋友帶我去好啦,表情緩和之後既我梗係👀餐牌上五花八門既菜式 一向海鮮控既我揀左個海老蝦拉麵🍜 再加個抹茶奶綠🍵 (抹茶呢樣野真係間間整出黎既味都5同所以一試便知龍與鳳),而就黎餓瓜既距就點左個三文魚丼🍣 + 燒魚🐟 + 餃子🥟。海老蝦拉麵🍜個湯底好濃郁仲有醬油係側邊配合5同人既口味半熟蛋都好滑,好有日本水準。 而抹茶奶綠偏甜冧返嬲嬲豬緊既我😚 有人呢,仲好細心咁夾曬d魚肉出黎俾我食😋 總結呢一餐食得好開心😃野食都比較接近日本🇯🇵style既質素😍 畢竟係香港係好難做到日式既味道,但東京築地做到!👏🏻 下次咩情況都值得過黎一試再試🙌🏻
本來不瞅不睬一秒激嬲女友既男友

一直都好期待出名既食肆係由男朋友帶我去
好啦,表情緩和之後既我梗係👀餐牌上五花八門既菜式
海老蝦拉麵🍜個湯底好濃郁仲有醬油係側邊配合5同人既口味
半熟蛋都好滑,好有日本水準。 而抹茶奶綠偏甜
冧返嬲嬲豬緊既我😚
有人呢,仲好細心咁夾曬d魚肉出黎俾我食😋