2018-10-12
一直聽聞仙后的裝潢同音樂表演很用心,今日專誠同老公來慶祝生日,食完即刻上來寫食評,想為大家推介一間很用心的餐廳,這裡有很專業的表演,很張愛玲的氛圍,很美好的七八十年代情懷⋯⋯十分張愛玲:好夢幻的dining place:我們在Fine Dining區食了tasting menu, 食物方面我想為餐廳平反一下,其實每個course也不錯的,我喜歡龍蝦那道前菜,主菜紅酒汁鴨胸也比想像中好,加上咁靚嘅環境同表演,我覺得是一個好値得的dining體驗,香港真係冇乜呢類型嘅餐廳。享仙后,音樂才是真正的主菜。三個不同的表演都很專業,尤其最後drama那個show, 有劇情編排,有演技,有感情,有高於專業水平的歌藝,空靈的歌聲令人仿如置身夜上海年代,可能我真係好appreciate音樂同有heart嘅表演,所以我比98分!仲有兩分下次返嚟再食再比!
十分張愛玲:
好夢幻的dining place: