餐廳: Lamees
資訊:

2023-10-18 42 瀏覽
由門口已經與眾不同 好有中東洞穴嘅感覺而且係由約旦過嚟嘅Chef Tarek做主廚佢設計menu嘅時候 加入咗好多中東signature嘅食材同元素 希望更多人認識正宗嘅中東菜 好用心📍Tahini 因為用咗自家新鮮磨嘅芝麻醬 食落比平時嘅沙律更fresh而雞絲用咗慢煮嘅方式 食落更嫩📍Hummos B Lamb(served with pita bread)講起中東菜 一定會諗起鷹嘴豆泥食落好滑 撈埋橄欖油 再配埋香口嘅羊肉夾落個mini pita bread到食 味道更豐富📍Andalusia octopus linguine意粉用咗簡單嘅檸檬汁 parsley 蒜蓉去調味 食落好清爽 再加埋彈牙爽口啖啖肉嘅大章魚 好滿足📍Cake El Tamir中東一向盛產蜜棗 呢個蛋糕就用咗蜜棗去整 天然嘅糖份食落更健康 配埋雲呢拿雪糕同埋香脆嘅餅碎 口感更加多層次
由門口已經與眾不同 好有中東洞穴嘅感覺
而且係由約旦過嚟嘅Chef Tarek做主廚