2022-11-30 7094 瀏覽
天氣涼涼地最啱打邊爐,已經回訪過無數次嘅牛大人都係我打邊爐首選,真心覺得平靚正😆當日有book位,5點就可以於荃灣分店直入唔洗排了⁡牛大人嘅自助區有分為飲品區、醬料及即食麵區、以及蔬菜丸類區;自助區最令我在意嘅係衛生,幸好望落都乾淨企理,令我都夾得安心❤️丸類私心推薦大家食芋頭貢丸,每次我去都會食(∩´∀`∩)至於飲品,特別推薦白桃烏龍,好多朋友都覺桃味好香仲有嘅回甘⁡我哋揀咗最貴嘅「極上和牛吃到飽」$288套餐,湯底就阿嬤養生濃湯鍋~呢個湯底食過幾次都覺得好啱我哋口味!今次打開個點單位,見有杯要加$68就飲到嘅「撥雲霧見蓬萊仙島400ml」,好奇之下就試下,飲落易入口又有麥味,飲完都有上網睇下邊到仲有得賣,可以買番屋企飲 🍻 ⁡佢個餐仲會免費送每人2粒和牛丸,好香牛油味同好juicy🥰至於肉類則要用到平板電腦下單嘅,特別推薦「安格斯牛小排」及「澳洲和牛M5牛肩卷」,牛油分佈平均得黎又有牛味,而且落完單好快就送到,我哋真係食唔停口🙈另外值得一提,如果有朋友on diet緊,一樣可以揀「美國PRIME極級肩里肌」同新推出嘅「SFF美國黑牛後腿肉」,kcal相對低而且食落都幾有牛味唔會鞋口!

好多朋友都覺桃味好香仲有嘅回甘

佢個餐仲會免費送每人2粒和牛丸,好香牛油味同好juicy🥰
至於肉類則要用到平板電腦下單嘅,特別推薦「安格斯牛小排」
kcal相對低而且食落都幾有牛味唔會鞋口!

今次黎見到有唔少新出嘅選擇,例如「黑松露海鮮漿」,
食落的確充滿黑機露味幾好食;仲有牛味極為濃郁嘅「手切封門柳」,
間中有新嘅選擇增加咗啲新鮮感,唔洗怕食到厭😆仲有~要特別推薦埋我次次都會食嘅梅甘酥脆薯,
之前post過story都收到唔少reply話呢個好好食,如果未食過嘅朋友可以試下,唔食其他野都要食佢😋

最尾我哋一人一杯Movenpick,男友揀咗朱古力,而我則揀楓糖核桃🍦
以往咁多次都係得朱古力同士多啤梨味,今次嘅楓糖桃桃真心好好食,希望以後都有呢隻味揀🥹❤️

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b