2022-05-18
幾左朋友食晚飯又諗唔到食咩好,決定試埋天天嘅其他菜式枱面唔算太大,但我地只係兩個人,所以都ok,傾起計黎細細聲都聽到對方講野😁有個二人套餐,但最後都係決定散叫😎朋友第一次食天天,好難唔叫招牌菜。依個份量只係中份,但兩人食已經好夠。雞好滑嫩,冇雪味。我鐘意肉同芫荽一齊食落口,別有一番風味。朋友就鍾意點中間橙色嘅辣椒醬,佢覺得好好食。叉燒係真正嘅肥瘦相間,入味得黎但又唔會太鹹,而且肥肉嘅部份入口即化,唔會有肥膩嘅感覺,朋友大讚小籠包叫咗一籠原味,一籠黑松露味道。要讚嘅係佢嘅設計,點醋時佢唔會好似其他店舖咁樣,只係個皮沾到少少醋,依個設計可以將啲醋直接加咗入d肉餡度,解解肉嘅油膩。而且醋嘅份量啱啱好,食落會太酸。另外我哋一致認同佢嘅黑松露味都好食過原味好多,大家黎到一定要試吓!豬軟骨好軟爛,老人家食都完全冇問題!味道唔會太鹹,就算唔送飯食都冇咩問題甜品係美綠(?)豆腐花,上面嘅美綠份量幾多,大家食嗰陣可以撥開少少,咁樣會更好味。豆腐花嘅質感同平時街市買嘅豆腐花有好大嘅分別,比較嫩滑,質地有啲似牛奶布甸x豆腐花--驚喜飲杯嘢飲望落好似但其實有分別一杯係西柚一杯係桃上半部份有少少沙冰質地,溝埋一
有個二人套餐,但最後都係決定散叫😎
上半部份有少少沙冰質地,溝埋一齊食杯嘢飲嘅甜度可以中和返另外佢嘅西柚味唔係藥水味!飲落幾好飲
我覺得今次菜式配搭比上次更佳,人均 250。抵。同埋真係好好好飽。。。。。