餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2023-04-21 411 瀏覽
金祥呢,話説我農曆新年前已經想食。但因為之前回訪天后橋底排骨麵勁很難食,都有啲擔心金祥一樣大跌 watt 。不過點都要搏一搏嘅之後有個星期二去佢例休(大家唔好好似我咁摸門釘呀),再之前新年我都初六七去諗住無有死⋯⋯點知都係無緣,今次終於食到呢個HKU 回憶餐😂一嚟根係要order招牌既菜膽雲吞排骨麵!麵和排骨分開上唔怕會浸到淋曬~排骨炸到十分酥脆,食落唔油~湯底比較清,可以浸啲排骨排骨落去一陣個味道會更出;雲吞大大隻而且菜肉比例適宜~有啲家的感覺~依然咁好食💛開心返曬價錢相宜,份量足~難怪可以屹立西環咁多年呀~

價錢相宜,份量足~難怪可以屹立西環咁多年呀~
  • 菜膽雲吞排骨麵
  • 豆漿