2022-02-02 1280 瀏覽
以前係大尾督踩完單車,都會過去食,自從啲水準差左之後都無去幾年。最近無晚市堂食,團年飯屋企人話訂盤菜,佢哋都推介忠誠,於是再比機會佢,訂左貴啲嘅12人鮑魚一品盤菜。我地14人,用gas爐番熱後,大家就係咁搶食,雖然仲加左啲韓燒,但成盤菜好快食哂。其實盤菜係好足料,不過太好味,屋企人一路食一路贊,好快就食完。飽魚彈牙,蝦大隻新鮮香脆,雞唔鞋口,五花腩夠淋,白蘿蔔豬皮索埋啲湯汁食好正,唯一係啲花膠細隻啲。如果繼續保持呢個水準會推介。本來有送貨安排,但擔心呢啲日子容易有漏單,於是外賣自取,在網上落單後,佢地都即時打電話嚟確認,不過最終去到都話無我地張單,好彩即時補貨。

鮑魚一品盤菜
2022-01-30