2019-10-04
平時好少食印度嘢,起初都有啲驚唔啱胃口,但係原來唔係,印度美食都好適合香港人。首先去到值得一讚餐廳座位寬闊,適合朋友仔三五知己傾計吹水,一開始我哋嗌咗嘢飲,我點了一杯Desi Kara Khatta,味道有d似無酒精雞尾酒,最適合我哋呢啲, 想飲杯酒輕鬆下, 又要健康嘅人。我朋友叫咗孟買半杯茶,如果鍾意飲奶茶,係值得一試,非常特別。我哋叫咗好多嘢食,我自己最鍾意就係薄餅,因為有唔同味 最緊要係飽肚。當中馬薩拉芝士薄餅,就出色啦。另外,最鍾意,在一架車仔裝住出的咖哩角,如果帶埋小朋友去,小朋友一定最開心。不過要小心如果唔係太食得辣嘅朋友,點菜時最好問一問侍應,因為有啲菜式都比較辣。我自己就比較食得辣, 反而我唔鍾意食甜嘅嘢, 呢度某啲菜式包括甜品吾算好甜,但顏色就好靚好似去咗啲糖果店。總括嚟講 今次我會比9分(10為滿分)。對印度菜有興趣嘅朋友,一定要試下呢一間正宗餐廳。人生太短 ,咩應該都試下!
當中馬薩拉芝士薄餅,就出色啦。
人生太短 ,咩應該都試下!