2021-06-08 37 瀏覽
無意中係open rice揾到間新開既主題餐廳 𝕀 𝕝𝕖𝕚𝕤𝕦𝕣𝕖🎐 發現佢係一間集合左酒吧、美食、打卡同party room元素既多功能餐廳🍴重要係所有員工都好nice,回頭率極高! 其實我係衝住佢個海鮮搖盤而黎❣️感覺好得意🥕𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝙿𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙱 (𝟻 𝚘𝚙𝚝𝚒𝚘𝚗𝚜) $𝟻𝟻𝟾呢個海鮮搖盤好特別😍 佢係將煮熟咗嘅海鮮放入膠袋入面 倒入特製嘅醬汁 再搖下佢 戴上手套 尋寶咁樣 搵返啲海鮮出嚟❤️ 佢有五款海鮮加配料 有腸仔同粟米呀😗 估唔到粟米都甜🥰 醬汁係以蒜香為主😍 少少香蒜味就帶出海鮮既鮮味 由於太趕急啦 淨係影咗少部份海鮮❥活鮑魚 其實啲海鮮超級大隻😬 所以影到鮑魚好似好細咁! 🙈其實佢好厚身爽口 有咬口😍 味道方面 鮑魚味好濃郁😍 而且食落口非常鮮甜 而且佢地處理鮑魚真係好細心🥺 洗得超乾淨❥游水海蝦睇出下蝦殼既顏色好鮮艷~ 係游水海蝦無誤😇 口感都係爽口彈牙❥大元貝就嚟大過一隻碟😱 超級誇張 鮮甜既味道 配埋超級肥美既肉質😻 具彈性&爽脆既口感😻 新鮮到有種即釣即食既感覺❥活大蜆呢隻大蜆真係大到不得了😚 拍得住一隻元貝😱 雖然咁大隻 但口感都係好爽嫩 食得出種

❥活鮑魚

❥游水海蝦

❥大元貝
就嚟大過一隻碟😱 超級誇張

❥活大蜆
呢隻大蜆真係大到不得了😚 拍得住一隻元貝😱 雖然咁大隻 但口感都係好爽嫩 食得出種鮮甜味 肉質飽滿就唔使講啦😍

🥕𝚂𝚙𝚒𝚌𝚢 𝚙𝚎𝚙𝚙𝚎𝚛𝚌𝚘𝚛𝚗 𝚌𝚛𝚊𝚢𝚏𝚒𝚜𝚑 (𝚏𝚛𝚎𝚎) $𝟷𝟾𝟾
麻辣小龍蝦

依家二人同行只要叫一份主食就送你一份麻辣小龍蝦😍小龍蝦疊到山咁高😂 又係勁彈牙新鮮❤️
麻辣小龍蝦

我發覺個醬汁好特別🧐 同小龍蝦係絕配 可以帶出小龍蝦嘅鮮味🧐 之前都未試過咁樣既辣汁😋 我就咁試啲辣汁 感覺佢有少少少少嘅鹹味 但個辣度係溫和嘅 唔係勁麻勁辣咁 調配得宜 唔會遮蓋小龍蝦既味道😍 老闆話係特製嘅馬來西亞辣汁😂 我就唔再多口問啦~ 商業機密

啲小龍蝦拼埋啲大海鮮度真係好細隻😝

🥕𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙺𝚗𝚞𝚌𝚔𝚕𝚎𝚜 $𝟷𝟿𝟾

眼闊肚窄 想試埋個德國豬手🥰
德國豬手
原來已經切好咗一塊塊 懶人食法😇 外皮炸得好香脆 肉質比較紮實 但處理得好好 完全食唔出豬嘅騷臭味 而個芥末醬味道比較濃郁 少少就夠味