餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2021-08-23 107 瀏覽
一年後再度回訪,JOMO變大左仲變高左~ 原本係地下嘅health hub搬左上一樓,可以對住一覧無遺嘅海景做gym。而樓下全層都為咖啡店,餐牌煥然一新,有更多鹹食、蛋糕、精品咖啡。咖啡店樓底高,枱與枱之間距離唔算太遠,但又唔會覺得好壓迫。想chill啲仲可以坐outdoor吹住海風嘆咖啡。▪️黑松露忌廉醬手打意粉 $128我幾鍾意手打意粉嘅質地,軟硬適中帶咬口。每一條意粉都裹滿creamy醬汁,黑松露味道突岀~ 當中更加入左唔少爽滑彈牙濃菇味嘅菇菇。整道調味恰到好處,食晒成碟都唔會覺得好漏。▪️煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷 $148墨西哥卷餡料滿滿~ 軟熟嘅餅皮包住一絲絲毫不乾柴嘅手撕肉同creamy嘅牛油果。濕潤程度恰到好處,口感唔錯,略嫌調味淡左啲。反而旁邊嘅番薯條有驚喜!大大條,外脆內軟綿,超香甜好濃番薯味。▪️黑芝麻戚風蛋糕 $52⁣打卡一流既戚風蛋糕!戚風鬆軟濕潤富彈性。芝麻味主要嚟自上面既芝麻cream,cream輕盈順滑富奶香,黑芝麻同奶平衡得剛好。雖然整體芝麻味唔算特別濃郁,但意外地好食~ 輕盈甜度低,食晒成個都唔會覺得好甜膩。⁣▪️紅莓卷蛋糕 $48卷蛋綿密軟熟,比戚風更濕潤。滿

▪️黑松露忌廉醬手打意粉 $128
黑松露忌廉醬手打意粉

▪️煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷 $148
煙燻手撕肉肩肉墨西哥卷

▪️黑芝麻戚風蛋糕 $52⁣
黑芝麻戚風蛋糕

▪️紅莓卷蛋糕 $48
紅莓卷蛋糕

卷蛋綿密軟熟,比戚風更濕潤。滿滿嘅cream微酸帶莓香,加上酸酸甜甜嘅士多啤梨,係好適合夏日嘅清新卷蛋~

▪️72%特濃朱古力 +$22 (original $50)
72%特濃朱古力
朱古力都有靚靚拉花!果然係特濃朱古力!朱古力味濃郁,入口順滑毫無粉末感,甜度恰到好處~
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

整體嚟講,咖啡店鹹食甜品味道都唔錯,天氣涼啲坐outdoor就更chill,好適合大家黎悠閑慢活吓~⁣
紅莓卷蛋糕