喫茶ちょうぼ| 昭和風日式餐廳 主打蛋包飯餐廳裝潢非常吸睛 從外邊望入去 光線偏暗而有打燈 門口有好大棵花作為裝飾 都吸引左大家眼球座位寬敞舒適 而已座位既選取相當花心思 好有質感餐具都係十分有特色 好精致檯面仲有d擺設 好日式🔶特大の海老蛋包飯 一客蛋包飯 蛋香嫩滑 蛋既生熟程岩岩好 半流體半固體有兩隻蝦 仲有咖哩汁作為調味 十分惹味蛋包飯個飯係正宗既炒飯底 蛋+炒飯+咖哩汁撈埋一齊食 勁夾 真係成個蛋包飯清碟🔶極‧厚切吉列豬扒飯定食吉列豬扒十分脆口 外邊層炸粉唔會過厚 食落去有層次豬扒真係勁厚 等於出邊既豬扒兩倍咁厚 但係豬扒厚都唔會煮到過硬 保持到肉汁成塊豬扒都好大塊 成碗既面頭都鋪曬豬扒 好有日本既感覺 除左豬扒仲有半熟既蛋液 又係撈埋個飯度食好好味🔶炸七味雞軟骨叫多一個小食 雞軟骨炸到好脆口 而已仲有個蛋黃醬點住黎食炸物+蛋黃醬呢個配搭真係好match 而已一份既雞軟骨份量好足 夠曬食🔶日式布甸不是入口即化既布甸 而係好濃濃既雞味反而日式布甸更加食到布甸既香味 更加有食甜品既感覺🔶紅豆牛乳紅豆味道夠濃 加埋牛乳真係勁夾 兩種味道夾埋一齊 真係好好飲🍴整體評價:餐廳裝潢非常吸睛
喫茶ちょうぼ| 昭和風日式餐廳 主打蛋包飯

餐廳裝潢非常吸睛 從外邊望入去 光線偏暗而有打燈