2017-05-25
觀塘越來越多好嘢食,見呢間放題都唔少人讚,同班朋友決定去試吓。之前食過同一座大廈嘅另一間放題,完全唔掂,所以本身對呢間都冇乜期望。但係食完之後有驚喜,皆因整體食物質素不錯。雖然講唔上有乜嘢花巧嘢食,但係其實食放題最緊要選擇夠多,食物新鮮美味,而極尚大瀛喜真係做到晒呢幾點。見到本好似聖經咁厚嘅落單紙,已經未食先興奮。基本應該有嘅食物都搵到,尤其是刺身種類比其他放題多,淨係蝦都有幾種。啲刺身都屬於高質素,又新鮮又肥美。而且件件都好厚身,食落特別肥美,正!炸物同天婦羅都不過不失。特別推介雞翼,超香!天婦羅同吉列蠔個外皮厚咗少少,但係啲肉非常鮮甜,都值得食吓!最最最正唔叫唔得嘅有焗凡立貝,啲BB沙律醬嘅酸甜味同凡立貝嘅鮮甜味平衡得啱啱好。另一樣係燒鰻魚,唔似係雪藏叮返熱個啲低級貨色,拍得住高級日本料理嘅肥美甘香鰻魚,好食到影唔切相已經食晒。牛舌又係另一出色傑作,最驚啲牛舌硬到好似食香口膠咁,呢度啲牛舌厚薄適中,食落爽口,少少鹽嘅鹹味加上甘而不膩嘅油香,食完要無限添加。放題飲品任飲是常識吧。但係我就未見過有咁咁咁多種嘢飲揀,仲要有啲我都未飲過,而且有暖嘅維他奶菊花茶添。呢種milky soda我
呢種milky soda我都係第一次見,幾好飲,真係有少少鮮奶味。
呢隻好hit但係貴到唔捨得買嘅coconut water都係任飲,飲咗幾枝已經回咗一半本,哈哈。
二百蚊鬆啲就有咁嘅食物質素同選擇,算係性價比極高嘅放題!