餐廳: 隨心
資訊:

週末和朋友行完山後,去了鰂魚涌附近的餐廳「隨心」吃下午茶。餐廳主打馬來西亞菜,地方幾大,所以位置坐得舒服。下午茶的品種都幾多,有海南雞飯,炒貴刁等等...我地叫了個 傳統肉骨茶,墨魚餅喇沙,伽央多士拼雞翼熱辣辣ge肉骨茶上台,好香ge藥材味,而且個湯飲落味道好濃郁,唔會得個鹹字,反而飲到距真係落足料去熬,另外都配有幾粒油條去飲個肉骨茶。墨魚餅喇沙,個湯底好香椰香味,而且食到落左d蝦之類ge嘢落去整個湯底,墨魚餅亦都非常好味,唔會好油,除佐墨魚餅,距仲有魚片頭,成碗嘢都好多料。伽央拼雞翼,伽央多士烤到好脆口,個伽央醬好有風味,幾正宗。而個雞翼直接即叫即炸,皮脆肉嫩,又多汁。唔錯的下午茶,食物好食,價錢亦好實惠。
週末和朋友行完山後,去了鰂魚涌附近的餐廳「隨心」吃下午茶。

餐廳主打馬來西亞菜,地方幾大,所以位置坐得舒服。

唔錯的下午茶,食物好食,價錢亦好實惠。