Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2022-09-26 1027 瀏覽
呢間餐廳主打中東菜式,喺香港來講都算係少數既選擇。 餐廳嘅氛圍都係充滿異國風情,入到去嘅感覺就好似去咗一場小旅行咁!裝修方面用咗好多馬賽克嘅元素,加上繽紛色彩嘅燈光配合,造成一個置身於阿拉丁童話故事中既錯覺。而且入邊有好多打卡位,就連個廁所設計都別有一番特色!食物方面:對於我呢個第一次食中東菜式既人黎講有驚喜,整體係好食又特別既體驗!我最鍾意嘅菜式就係mixed grill,有晒唔同種類嘅烤肉,烤得啱啱好,記唔會太鞋又唔會太韌,啱晒我呢啲食肉獸。飲品方面:餐廳都有好多款嘅飲品選擇,我哋就嗌咗幾杯Cocktail,佢哋嘅Cocktail嘅造型都好特別,望落已經好加分,貫徹可以打卡嘅風格!不過我覺得性價比就唔算好高,但係如果你着重體驗同埋打卡嘅話,佢會係一個唔錯嘅選擇。始終喺中環呢區,仲有咁特色嘅裝修,價錢就一定會有返咁上下。

食物方面:

飲品方面: