2024-01-04 2566 瀏覽
依個新落成既商場,都係第一次行,面積雖然唔係好大,但食店裝修得好靚,每層行過之後就揀左 "Relish Kitchen by Alot",呢間係日系Fusion既Cafe,咁就入去慢慢享受下依度既美食啦 ~入到餐廳,地方非常闊落,設有户外用餐區。店內主要採用簡約木系設計,清新雅致風格  ;  餐廳擺放多款裝飾品,有好多打卡位,環境又真係好舒適悠閑!餐牌裡有日式或西式菜,包括安格斯肉眼、和牛漢堡、意大利粉、All Day Breakfast、日式天婦羅、沙律及飲品等,仲有多款特色既甜品都係我好想揀架。點左主菜+小食+甜品,首先奉上沙律及是日餐湯 ; 沙律內有幾款不同品種既蔬菜同藜麥,口感清新,藜麥有咬口,唔錯。南瓜湯味道香甜,質地幼滑,濃郁美味,配埋脆脆既麵包粒一齊食更好味。西京燒比目魚伴炒野菜.洋蔥烤薯    $188比目魚外皮煎至金黃香脆,魚肉非常鮮美,入口嫩滑,魚味香濃,配合外脆內軟既烤薯、爆汁熟車厘茄、有機菜苗、脆卜卜蕃薯片、炒洋蔥、紅青椒、西蘭花、粟米芯等,翠綠鮮爽,口感清新又美味。Relish All Day Breakfast     $158呢碟All Day Break

西京燒比目魚伴炒野菜.洋蔥烤薯    $188
西京燒比目魚伴炒野菜.洋蔥烤薯
呢碟All Day Breakfast擺盤好有心思,睇見都想食。食材非常豐富,包括有蛋味香濃嘅日本蘭王炒蛋、濃郁香甜嘅牛油粟米、好creamy嘅忌廉菠菜大啡菇、香草豬肉腸太惹味啦、鹹香脆口嘅烤煙腩片、超juicy嘅烤焦糖菠蘿、鹹香味同翠綠鮮爽嘅煙三文魚田園沙律,仲有軟綿脆口嘅炸甘栗紫薯餅,款款食物好新鮮,多重口感,味道又非常配合,很滋味嘅菜式。
Relish All Day Breakfast
酥炸吉列廣島蠔     $68
炸得十分酥脆既廣島蠔,size大大隻,外脆內嫩,蠔味濃厚,點埋沙律醬好滋味,配備什錦沙律,新鮮爽口。
酥炸吉列廣島蠔
士多啤梨撻     $68
依度啲甜品係師傅每日新鮮製造,用料高質,我揀選士多啤梨撻,款式很精美,面層金箔透明片蓋上士多啤梨,清甜好fresh,下一層吉士醬加士多啤梨餡,配以鬆脆曲奇餅底,甜甜蜜蜜,食到美味嘅甜點,大滿足呢!
士多啤梨撻
65% Chocolate  (+34)
拉花十分精美,濃濃朱古力味,香醇幼滑,帶少少甘甘地,散發朱古力香,係冬季暖心特飲。
65% Chocolate
2024-01-04