2024-01-26 35 瀏覽
呢間店的茶點,真係平民得黎又有格調。首先,個肉桂卷真係香過天堂,啖啖肉桂味,咬落去外層酥脆,入面卻又軟熟糯滑,簡直係口感嘅極致享受。再嚟講講個蕃茄芝士多士,個芝士卜卜脆,蕃茄酸香夾雜,味道夠晒撲鼻。榴槤班戟就真係得個讚,榴槤肉香滑,班戟蛋香帶點彈性,嗌到我心郁郁。話說返個西多士都好得意,層層脆卜卜,舖滿乳酪同糖粒,賣相得意咁嘛唔夠,味道真係有驚喜,焦糖同乳酪咁配默默嘅滋味,真係食咗仲想食。店裡面環境一流,坐得舒服,就算窗外煩囂,度內卻感覺到一份恬靜。服務員都好有禮貌,介紹菜色時嘅熱情,喺呢大都市中算係一股清泉。總之,如果你想搵個地方,可以靜享好茶好點,又唔惑過離地,呢度係個唔錯嘅選擇。就算係來趟下午茶聚,都真係悠閒得來。🍰🍵🌼