2022-08-28
去大埔探完朋友去超級城食飯,我朋友話呢間之前經過見到好多人排隊,一直想去食,所以今次帶埋為食既我去!呢到既環境靚到嚇親我,無諗過商場內有一間好復古既日本昭和風餐廳,而且望出去有綠色既樹,好有feel!炸大蝦配豬豚扒 $1882隻大蝦真系幾大隻,炸得吾會好油,但炸粉比較多。炸豬扒幾好食,炸粉相對少好多,而且夠乾身。日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115牛肉燉得夠淋,好易咬開。紅酒汁可以職員幫你落或者自己加。蛋包飯既蛋夠滑,入面系炒飯底,不過炒飯偏濕。日式卡邦尼意粉 $72卡邦尼意粉醬汁夠creamy,有煙肉同菇,仲有隻生雞蛋撈埋一齊食,吾錯!和風布甸蛋糕 $51最上面系焦糖,中間系布甸,加埋底下既蛋糕,蛋糕夠濕潤,整體口感幾有層次,味道亦吾會好甜。草莓法式多士 $68貌相幾吸引,有好多士多啤梨同藍莓鋪系面,同埋有好多雜莓醬汁系多士上,望落好似好酸,不過食落可以接受。焙茶牛乳 $45焙茶味好濃,一定要搞勻先飲。雲朵沙冰 $52益力多乳酸味既沙冰,貌相幾得意,飲落都幾開胃。
炸大蝦配豬豚扒 $188
日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115
日式卡邦尼意粉 $72
和風布甸蛋糕 $51
草莓法式多士 $68
焙茶牛乳 $45
焙茶味好濃,一定要搞勻先飲。
雲朵沙冰 $52
益力多乳酸味既沙冰,貌相幾得意,飲落都幾開胃。