2023-03-17 1793 瀏覽
就算搬咗嚟九龍城附近咁耐,都冇試過呢間咁出名既餐廳,次次都見佢門口堆滿曬人,就唔想等🫠今晚落街搵嘢食,老公話難得見到冇人等不如就試下一坐低就好似茶樓咁俾咗兜水同埋啲餐具我洗,啲餐具都幾污糟….有層油係上面…..叫咗一個炒年糕,一個麵,同埋一個高力豆沙芹王麵其實係牛肉炸醬麵,好好食好多芹菜粒,調味唔會好鹹,不過啲拉麵煮到好腍,唔係我鍾意嘅口感牛脷濃茄湯年糕好好食,雖然係即食雞湯煲蕃茄,但又煲得幾好飲,入面仲有好多蕃茄粒。呢到個年糕唔會煮到好爛仲好有質感好煙韌,牛脷係一片片嘅,好好食,好爽口又有牛味👍🏻高力豆沙好企身,大大粒金黃色,灑滿砂糖可惜個芯係凍既,而且仲有啲未炸熟既麵粉一舊舊,紅豆餡又冇味,但係個皮係幾好食嘅,所以真係好尷尬。佢係我食過最好食嘅高力豆沙皮,但都係我食過最難食嘅餡,浪費曬唔夠飽仲叫咗個牛肉餅,睇個樣真係幾出色嘅旁邊一睇係透明,應該入邊全部都係肉汁講不然一咬爆到周圍都係,而且冇咬一啖都係咁滴啲肉汁出嚟。可惜除咗肉汁之外,亦都有1:1既油漏出嚟。呢個餅除咗去爆汁同埋熱辣辣之外,入邊啲肉口感好爛,而且調味都唔好食整體嚟講都唔錯,可以下次試埋其他嘢食,不過就唔會再嗌高力豆沙🥲

叫咗一個炒年糕,一個麵,同埋一個高力豆沙

高力豆沙好企身,大大粒金黃色,灑滿砂糖

唔夠飽仲叫咗個牛肉餅,睇個樣真係幾出色嘅

旁邊一睇係透明,應該入邊全部都係肉汁

• 芹王麵