2019-09-09 168 瀏覽
食完飯搵地方食甜品,黎到赫道見到呢間野有大大個玻璃見到有個師傅整緊pancake,就被深深吸引要黎呢度食。叫左兩個pancake一個雪糕。<水蜜桃芝士pancake> ($138)餐廳會因應季節提供唔同嘅水果pancakes, 而9月既水果就係水蜜桃喇! 水蜜桃pancake既賣相非常之靚,適合打卡影相。 味道方面,由於pancakes係用米粉整,所以比較有米味,同其他餐廳用麵粉整既pancakes重麵粉味唔一樣。清淡既米粉味pancakes配搭埋甜得黎帶有少少咸既芝士,成個味道岩岩好!水果方面店家好闊綽咁一次過比左好多片大大舊既水蜜桃去配呢個pancake,水蜜桃新鮮juicy,配埋pancakes真係好好味!<焙茶pancake> ($98)呢個就跟黑糖漿同紅豆蓉。係另一種感覺,因為落既係焙茶粉,口感比較乾身,要落糖漿自己調味。焙茶味道比抹茶多一點苦甘味,香味依然吸引。<甘酒美人軟雪糕> ($38)呢個係無奶、無蛋既雪糕,咁特別所以就算食pancake咁飽肚都要試埋!個雪糕仲含有植物性乳酸菌,咁健康就更加唔驚啦。口感比較結實,味道帶有

叫左兩個pancake一個雪糕。

<水蜜桃芝士pancake> ($138)

<焙茶pancake> ($98)

<甘酒美人軟雪糕> ($38)
呢個係無奶、無蛋既雪糕,咁特別所以就算食pancake咁飽肚都要試埋!個雪糕仲含有植物性乳酸菌,咁健康就更加唔驚啦。口感比較結實,味道帶有少少茶味,偏向清爽,幾特別啊!
2019-09-09
15 分鐘 (堂食)