2015-09-20 1219 瀏覽
朋友聚會, 本來朋友訂咗當晚枱, 但侍應搞錯咗日子, 不過好彩都有位. 當晚menu看上去確實很吸引的, 但價錢相對貴, 本以為好味都算啦, 點知換來一肚氣.我同朋友都點咗A餐烤安格斯肉眼, 等咗大概十多分鐘侍應先話賣哂, 咁其他冇乜啱食本人就轉咗D餐:青醬彩蔬意粉, 朋友就轉咗食C餐:香煎三文魚柳併大蝦釀皇帝魚柳. 等咗大半個鐘絡於上菜, 但係我碟意粉係用隻甜品碟裝上嚟, 而且變咗白汁炒意粉....朋友果碟再等半個鐘咗右先有得食, 但係上嚟果碟竟然變咗三文魚碎釀唔知乜魚柳囉, 追問侍應之下先知道原來佢哋"唔記得咗"轉番今晚個餐牌, 原全貨不對辨囉. 講番食物質素, 碟白汁意粉白汁味道ok, creamy又唔太heavy, 但係意粉同裡面嘅蔬菜都完全overcook, 整體嚟講味道一般, 而朋友碟魚望落去好似ok, 但朋友話味道普通.最唔滿意係等咗成粒鐘有多先有嘢食, 明明成段時間都見廚房有嘢出, 點解就係冇自己order果啲, 食到後尾先知原來門口有枱8人枱, 係個廚師啲friend嚟, 所以成晚只係出人哋枱嘢食, 完全忘記咗我哋班散客. 佢有VIP客唔緊要, 問題係廚房安排唔到人手
香煎三文魚柳併大蝦釀皇帝魚柳

最唔滿意係等咗成粒鐘有多先有嘢食, 明明成段時間都見廚房有嘢出, 點解就係冇自己order果啲, 食到後尾先知原來門口有枱8人枱, 係個廚師啲friend嚟, 所以成晚只係出人哋枱嘢食, 完全忘記咗我哋班散客. 佢有VIP客唔緊要, 問題係廚房安排唔到人手囉.

咁鍾意接待朋友, 建議佢改做私房菜吧啦.

貴夾唔好食, 唔會再嚟.
2015-09-19
  • 沒有