2007-08-01 46 瀏覽
銅鑼灣橋底避風塘炒蟹,個個都話好好食於是就去試下啦,當日橋底炒蟹舖非常多人,行下行下隔離街有間喜記,見佢有咁多明星食過諗住應該唔錯,一問之下唔駛等位於是轉場過喜記。有一位中年阿伯著住唐裝黎招呼我地,呢位彷彿好好人咁既阿叔不停游說我地食隻大d既蟹,4百幾蚊左右啦,之前明明打聽過唔駛去到呢個價,仲要唔係好大隻,你地最好兩個人一隻啦﹗雖然我地係一行四個女仔好似好易呃,但係都知道唔係那回事。最後叫左一隻蟹同幾碟小菜,個阿伯走既時候個樣勁唔高興。如果你真係掂的話唔需要咁逼迫d客吖﹗d野好快就黎左,碟九肚魚同炒蜆真係細碟到唔恨,而且好普通,同出面街食到既差唔多,一d都唔特別﹗好,話晒你最出名係蟹我等埋你個蟹~嘩,普通到呢﹗又唔係話難食,不過唔係話好食囉,而且隻蟹其實唔算細,四個人其實都夠食﹗可能我地成肚氣,唔駛食都飽曬啦~跟住~我都諗唔起成餐飯有咩特別lu~呢200蚊,其實洗得好冤枉。對d朋友唔住,諗住呢間有dbs優惠所以幫襯,點知佢無優惠不特至,連我張咭都話唔收(我張咭係ae,我明明見到佢門口有ae個貼紙先入去,後來佢又話唔收ae~)。唔怪得之佢唔駛等位啦~係我既結論。

唔怪得之佢唔駛等位啦~係我既結論。