2022-12-07
📍串Grill - 旺角上星期細妹食完間串燒店返黎話好特別😆串燒自己轉唔使特別反面燒!放上去燒之後可以盡情傾計🤪見到串燒燒熟就拎起食得!見佢發現新大陸咁雀躍🤣唔駛睇火就有得食嘅串燒當然要同男朋友🐹🦭出動去搵食啦🥰我哋坐低就俾個爐吸引左🧐同一般嘅串燒店唔同🤔爐嘅兩邊有一段鐵鏈一直咁慢慢轉🔩而另一邊有一個齒輪⚙️卡住條會郁嘅鐵鏈⛓️當條鐵鏈轉動嘅時候🍡串燒會跟著一齊轉🤯完全唔需要自己動手反黎反去🤭一路傾計傾到串燒熟左就食得👍🏻真係好方便!唔駛怕掛住傾計太忘我唔記得反面燒黑左😂舖頭有燒烤醬之外🥣仲有串燒不可少嘅孜然粉同辣粉🌶仲有海鹽同椒鹽粉🧂“調味君”任君選擇🤗如果係生酮緊嘅朋友仔都唔駛怕冇得“混醬”🤣因為餐廳仲有生酮醬汁系列自己配搭 (另加$20)😋有花生醬🥜甜辣汁🌶乳香芥末🥒生酮緊嘅朋友仔一樣食得精彩👯🏻♂️串燒除左有肉味濃嘅M6和牛牛柳之外🐃、有有油香重嘅西冷🐄、肥騰騰嘅豬五花🐖等等十多種肉類!一串串肉放係面前燒🔥睇住佢由生轉到熟感覺好治癒😍特別係羊肉卷燒好之後灑上重重嘅孜然粉🤤真係冇得輸!除左肉類之外仲有蔬果類同海鮮類🍡竟然仲有秋葵同雞皮串燒🐔秋葵燒完之後成條乾晒🥒男朋友好鐘意佢愈愈香
除左肉類之外仲有蔬果類同海鮮類🍡竟然仲有秋葵同雞皮串燒🐔秋葵燒完之後成條乾晒🥒男朋友好鐘意佢愈愈香🦭覺得口感好特別!😈邪惡嘅雞皮一路燒一路見啲雞油滴落黎🤤最後燒好嘅時候超級脆卜卜!食落去充滿雞油香🍻用黎送酒認真一流!
平時出面燒綿花糖好難控制火候🔥好易燒到溶晒或者燶左☄️但係哩到有鐵鏈幫助轉動底下🤗令綿花糖受熱超平均!
我嘅綿花糖心得就係:燒到綿花糖大膨脹而且表面係金黃色嘅時候拎起😋咬落去甜絲絲 口感外脆內溶🤤綿花糖係我心中永遠嘅number one❤
埋單嘅時候🤩店員送左杯Haagen Dazs雪糕俾我哋做甜品🍦食完咁特別嘅串燒之後仲有咁高質嘅雪糕結尾😆真係不枉我們到此一食🤗