2014-03-09 2884 瀏覽
阿媽去過話好食,今日佢陪我嚟~ 第一次去,滿心期待。環境:唔錯,不過因為得兩三枱客,所以唔會覺得好迫。可以望吓街,慢慢食個早餐都幾 relax 嘅!食物:一上菜就係生果。個器皿唔係之前幾篇食評相中嘅匙羹型啦!而係望落勁似飛機餐嘅四方型。相信同容量有關吧!建議生果同主菜一隻碟上,反正主菜隻碟大把位哈哈!主菜成碟望落豐富啲,又可以洗少隻碗都唔錯呀!個 egg benedict 可以揀配煙三文、火腿等,幾好味!食咗一陣先醒起有煙三文,食落口完全唔覺佢存在。我明白 $38 唔好要求太多哈哈!配菜嘅薯仔粒同焗蕃茄又意外地好食~ 美中不足嘅係,份量不足,食完都唔覺飽。可能媽媽個奄列會飽肚啲,見都幾大份~服務:能夠破壞我對呢間餐廳嘅第一印象,就係服務態度。都知餐飲業難請人,仲要喺西營盤就難上加難。但唔等於我要貼錢買難受~ 兩個人得一張 menu,要求女侍應要多張都要睇佢面色,真係莫名其妙~ $38 嘅早餐唔應該要求五星級酒店嘅服務質素,但最少要合理咯!如果 $38 買晒食物質素,呢間餐廳嘅早餐都值 4 星。下次見唔到同一個侍應,我都可能會再去嘅~
阿媽去過話好食,今日佢陪我嚟~ 第一次去,滿心期待。

$38 (早餐)
  • egg benedict