2018-02-11 86 瀏覽
每次經過都大排長龍,真係咁好食?🤔 🙆‍♀️雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88 第一次食雞白湯拉麵,所以唔知點先叫好食🙈湯底屬於稀身果類,雖然面頭有薄薄雞油,但飲落都幾清,唔算油口,湯頭有雞味但唔強烈。比較適合唔鐘意湯底太heavy既人。兩塊雞叉燒好厚肉,雞味頗濃,但肉質唔夠滑。拉麵係幼身 (近似一蘭最款),可以揀麵的硬到,其實適中已經有少少偏硬,朋友揀左硬身,我自己覺得太硬了,影響嗦湯力。另外,炙燒豚肉味玉拉麵 $88相比起雞白湯,呢個豚骨湯濃稠好多,唔覺有豚骨味,反而醬油味好突出,但偏鹹。豚肉燒得唔錯,肉質鬆軟亦保留脂香,醬汁帶微辣,令豚肉食落無咁heavy。至於玉子方面,一隻係勁流心,但另一隻蛋黃已經凝固了,水準唔穩定。羽根燒餃子 $35餃子皮好煙韌好有咬口,入面既餡粒有豬肉同菜,餡料攪得太爛,完全無晒咬口。
每次經過都大排長龍,真係咁好食?🤔

🙆‍♀️雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88

另外,炙燒豚肉味玉拉麵 $88