2017-03-17 459 瀏覽
時間來到8點半, 仲未食飯嘅我地, 求其搵間餐廳, 喺荃新天地地下有間泰國菜, 完全唔使排隊, 行近少少就有員工以非常親切的態度邀請我地入去食, 在超肚餓的情況下, 我地就入左去啦~其實餐廳都幾寬敞, 整齊清潔, 坐得都舒服。我地order左個二人餐, 有1. 泰式拼盤 - 份量幾多, 有串燒, 春卷, 蝦餅同埋香葉雞, 各兩件, 熱熱的. 味道尚算ok 啦2. 冬蔭功湯 - 味道一般, 淡淡的, 無乜誠意3. 海南雞拼豬手 - 雞幾滑, 但配雞嘅醬汁就麻麻地; 豬手好香, 個皮唔錯, 好軟熟, 但一點嚼勁。4. 原個菠蘿炒飯 - 唉~呢個飯就真係有點失敗, 一粒菠蘿肉都食唔到呀~完全無味, 只靠肉鬆啲咸味, so bad另外, 加多18蚊就有個馬拉盞炒菜, 呢個菜上枱時感覺真係好hea, 有點求其, 但食落都幾有鑊氣, 都唔錯喎雖然啲飯菜一般, 但員工嘅服務態度真的不錯, 我想將個湯翻熱, 侍應立即說無問題, 拎埋個爐俾我慢慢煲,這點真是值得讚嘅!
2. 冬蔭功湯 - 味道一般, 淡淡的, 無乜誠意

2017-03-15