2019-07-07
員工態度好差,對有小朋友既家庭特別不友善,建議有細路或bb既家庭唔好去我同老公同埋工人帶住bb車一齊入去食,雖然係有梯級,要兩人托架bb車先入到去,但見地方比周圍地舖食肆闊落d諗住可以放bb車(窄既餐廳我有帶bb車有自知之明唔會入去食既),所以唔介意托架bb車入去,但一托左入去一放落地個下就有個四眼後生女待應走埋黎問,你地可唔可以收左架bb車?我老公話好呀,雖然我有微言(如果可以收得到既話唔使兩個人寧願托成4-5級樓梯都唔收車喇,個bb車夾埋其他野成20kg重呀),咁算喇,可能係負責人落order以防意外,咁唯有抱住bb食,就派左我地去到洗碗既角落位坐,一開始我個bb好乖無叫無嗌既,我地睇緊menu落野食,一打開啫就已經催落單,都未揭第二頁黎睇,到我地落單喇,係頭先個位後生女待應黎幫我地落單,全程黑口黑面好似得罪左佢咁,嗌哂野食然後想嗌野飲,問佢熱既幾錢,佢唔答,繼續黑面,再問多次熱飲使唔使加錢?佢繼續黑哂口面咁話我聽,係一樣價錢架!語氣有d不耐煩,你個menu都無寫到熱飲凍飲幾錢我問你都好正常啫,完全唔知邊度得罪佢到差唔多食完,bb開始又叫又嗌,某d員工將洗完成籃既筷子抹乾淨,因為佢
到差唔多食完,bb開始又叫又嗌,某d員工將洗完成籃既筷子抹乾淨,因為佢地係用鐵筷子,所以不停磨擦不停抹會有好嘈雜既聲音,由於我地個位直情係廚房洗碗位隔離,所以超嘈,bb聽到就越喊得緊要,而d員工亦都當聽唔到睇唔到繼續抹,重要唔止一個員工係度抹,我見d員工有呢d舉動,感覺上好唔歡迎我地呢d有bb既家庭,所以叫老公拿拿聲埋單快d走,埋單效率好快!唔使一分鐘已經碌埋卡走得,咁啱我地坐既位係有個後門,工人就執左野執左bb車係後門走左出去,而我就抱住bb,行幾級樓梯上去想開度後門,我開唔到,老公想幫我開,都開唔到,跟住有個員工就話,由正門出呀,我話下?但點解工人走得到出去?(我食緊野既時候我都見到後門有人出入)要我落返幾級樓梯要兜返條路去正門行返上4-5級樓梯走,我見到成班員工全部黑口黑面望我地一家三口,至少6-7個企哂係度(餐廳入面重有唔少食客,唔係趕住收舖的),由我由後門落樓梯到行返上正門,全程都無人幫過我地
更何況野食唔係特別好食,好食過佢既越南餐廳大把,杯咸柑桔水係幾好飲既,但態度咁樣以後幾肚餓都唔會再去,完全唔體諒有小朋友既家庭食客,唔係叫你地事事遷就,但至少有基本既同理心