2020-03-22 681 瀏覽
早排要去旺角買野,見到呢間喺open rice食評唔錯就同朋友一齊嚟食晚餐🍽三個人叫咗個二人套餐加兩個頭盤食小食拼盤幾大份,有炸甜薯、雞翼、煙肉烤菇同芝士棒,甜薯本身都好食,加埋海鹽嘅調味,別有一番風味。雞翼皮脆又唔會油,而且肉質鮮嫩。芝士棒有少少咸,不過都係可接受範圍內嘅。烤菇烤得啱啱好,鎖住咗本身嘅水份,加上芝士同煙肉嘅味道好香~煙三文魚都算多嘅,同埋重點係柚子唔會切得太細,可以確實食到柚子🤣柚子嘅調味酸酸甜甜咁,都幾開胃薄餅加煙三文魚加蔬菜粒加sour cream/牛油果醬,放入口嘅瞬間有各種口感同味道爆發,而且味道相容,係正嘅而且好似自我感覺一次過食咗好多健康嘢🤣牛柳煎得好on point,肉質仲好tender。鵝肝味道好濃郁,入口即化~~配菜亦有相當水準帶子大隻又新鮮,飯唔會煮得太硬或太冧,而且吸哂南瓜香甜嘅味道杯薰衣草牛奶其實唔係好feel 到薰衣草嘅味道,不過feel到好甜,連我平時鐘意食甜品嘅人都有種飲完會有糖尿病嗰個甜度🤣Overall,餐廳環境都舒服而且食物都算唔錯
早排要去旺角買野,見到呢間喺open rice食評
唔錯就同朋友一齊嚟食晚餐🍽三個人叫咗個二人套餐加兩個頭盤食

Romanne小食拼盤

煙燻三文魚鮮柚子沙律

煙三文魚牛油果墨西哥卷

而且好似自我感覺一次過食咗好多健康嘢🤣

香烤特選牛柳伴法國鵝肝

北海道帶子南瓜意大利飯

薰衣草牛奶

Overall,餐廳環境都舒服而且食物都算唔錯
香烤特選牛柳伴法國鵝肝
北海道帶子南瓜意大利飯