2017-02-17 619 瀏覽
基本上一年四季都打邊爐既我,由普通港式邊爐到粥底麻辣火鍋無一不歡,每星期都會食最少一次,今晚阿女就帶左我去這間~原來呢間酒家係新開無耐,仲係由藝人開既,格調走中產品味風格,環境好寬敞舒適是夜阿女就揀左個瑤柱白玉滑雞鍋,當中係由一個小型冬瓜盅盛載著滑雞件及乾瑤柱,唔油之外,仲好清甜,單食個鍋都覺好味~鍾意食海鮮既我倆亦叫左個時價大蜆,每粒都算大粒,已洗得好乾淨,無沙的同時味道亦好鮮甜!一向對蟹粉有種情意結既我,一見到有蟹粉福袋就當然非食不可!煮熟後一口咬開蟹香四溢,皮既厚薄亦剛好,加埋當中既鮮味豬肉下,確係高分既食材高分既味道!食左一輪肉食後,當然都要食點菜先會健康既,今夜就叫左油麥菜,單係個樣好新鮮,煮一陣便得,爽口又清甜,所以都好快被我同阿女食清光~如果要俾個分數呢間酒樓,都有8X分以上,係就係有少少貴,不過一分錢一分貨,食材新鮮已經嬴左大半條街,下次再來這區都會再食過!
瑤柱白玉滑雞鍋
大蜆