2009-05-09 1 瀏覽
今晚入到女人街成條街都係日本野多到拿到成手都係傳單都唔知去邊間好,咁岩見到呢間LA VIE(LA VIE查實係咪英文?),門口排晒隊攞籌,D人塞住個門口其實都望唔清楚個MENU食乜,只係聽到門口個姐姐話$1有CHEESE CAKE同焗蠔送,我呢D人都係貪心,所以決定呢間.地方唔大,但對比女人街其他舖都唔算細,都係迫左D,不過去呢條街食野都預左.叫左唔記得咩野汁咸豬手薯菜,夠味,薯菜唔係好炸薯條而係炒薯仔,OK!晚餐$48-$98都有,成套服務,頭盤,餐湯,主菜,甜品,餐茶,仲免加一,抵!加左$10叫左個星座特飲,雙魚座係藍色既益力多有汽特飲,靚!甜品係奶凍,聽D伙計話每晚都出唔同味道既奶凍,係廚師自己手打的,我今晚食果個係芒果味,味道OK,滑滑地,"LIM LIM"地,"奶奶地",作為一個餐後甜品算不俗了.呢個價錢食到呢D賣相呢D品質算係非常滿意.我會同朋友來,不過我諗要早D BOOK位,真係等左好耐,值得去試.第一次打食評,感覺幾得意,我會再去多D其他地方試菜同大家分享.

賣相同味道都唔錯