2018-08-15 1045 瀏覽
如果身為(意式)咖啡愛好者加上係中上環的白領人士,如果未飲過甚至未聽過CoCo Espresso 的大名,你都枉稱喜歡飲咖啡。小弟數年前,認識CoCo Espresso是因為曾經朋友推薦,去左當時它在上環皇后大道中的小分店。我仲記得個間分店好細,得幾個位,多數人都係買外賣。但呢間分店好似上年已經執左,搬左落一條街,即係而家蘇杭街的分店。店面闊落好多,亦似返一間連鎖Coffee Shop,但質素仍能保持舊日的水準。本人飲咖啡未成精,所以依然係落奶但不落糖。因為我唔受得甘苦味但又唔喜歡被糖搶走咖啡的味道。CoCo Espresso的Latte, 比起另外兩間大型連鎖咖啡店出色得多,味道香醇卻不苦,溫度適中易入口,即使放了一段時間了,咖啡味道仍存。要是可選擇,CoCo Espresso 才是我外賣咖啡的首選。

Latte
2018-07-05